Natuursteen Hoedemakers

Sinds het begin van de beschaving, zijn ambachtslieden bezig met het creëren van mooie, sterke en duurzame structuren van natuursteen. Deze aloude traditie blijft vandaag de dag nog steeds populair. Natuursteen is dan ook een materiaal dat van alle tijden is en heel lang een mooie uitstraling behoudt.

Enkele voordelen van natuursteen

1: Natuursteen houdt de temperatuur in huis op peil

Natuursteen is een energie-efficiënt materiaal. Deze uitzonderlijke “thermische massa” betekent dat het warmte absorbeert en ​​warmteoverdracht vertraagt, waardoor het verwarming en koeling te verlaagt. Dat betekent dat natuursteen wandstenen in de zomer, langzaam warmte absorberen en je huis koel houden, zelfs tijdens het heetst van de dag. En in de winter zal de natuursteen je huis warm houden. Je zult genieten van een aangename sfeer binnenshuis bij het kiezen van natuursteen als wandtegel. Bovendien houdt natuursteen geluid beter tegen van geluid van buitenaf.

2: Natuursteen heeft weinig onderhoud nodig

Natuursteen heeft weinig onderhoud nodig en hoeft nooit geschilderd te worden en het gaat nooit rotten, vervagen, scheuren of bros worden. Het is een van de meest duurzame bouwmaterialen die bekend zijn. Hoe je natuursteen het best onderhoud? Bekijk onze blogpost over het juiste onderhoud van keramische tegels.

3: Natuursteen past op meerdere plekken in en rondom het huis

Natuursteen past bij je huis op meer plaatsen dan je je kunt voorstellen. Woonkamers, buitenkeukens, gedetailleerde patio’s, loopbruggen en elementen in de tuin zijn slechts een paar voorbeelden van waar natuursteen een langdurige, unieke uitstraling kan toevoegen aan je huis. Interieur ruimten, zoals keukens, badkamers en haardkamers kunnen worden geconstrueerd en geaccentueerd met decoratieve natuurstenen. Wanneer de look nostalgisch of hedendaags is, er kan altijd natuursteen geplaatst worden in of rond je huis.

4: Een unieke uitstraling

Elk stuk van natuursteen heeft een unieke mix van kleuren en tinten, waardoor je hof, oprit of trottoir er prachtig uit gaat zien. De kleur van natuursteen wordt niet gepigmenteerd in tegenstelling tot beton, waardoor het aantrekkelijker en mooier is. Natuursteen zal zijn uiterlijk behouden in de loop van de tijd, in tegenstelling tot beton dat is vervaardigd uit composiet aggregaat mixen die blootgesteld worden na een paar jaar van blootstelling aan de elementen van het weer. Natuursteen is bijvoorbeeld ook een duurzame vorstbestendig bestrating. Natuursteen straatstenen hebben kleinere gewrichten, waardoor ze minder gevoelig zijn voor het schuren van zand in de voegen. Bovendien is natuursteen zeer goed te kuizen.

5: Natuursteen geeft je huis meer waarde

Met behulp van natuursteen zal er meer waarde worden toegevoegd aan je woning. Een woning met natuursteen heeft een chiquere uitstraling dan een huis met betonnen elementen. Uiteraard is het ook mogelijk om natuursteen te gebruiken voor de keuken. Een natuurstenen vloer is ideaal om schoon te houden. Het is mogelijk om een natuurstenen keukenblad op maat te laten zagen en te placeren. Maar ook voor de badkamer is natuursteen een erg mooi materiaal. Zowel de vloer als de muren kunnen van natuursteen zijn. Ook is er keuze uit natuursteenmozaïeken die een badkamer een geheel eigen uitstraling geeft.

Meer informatie over natuursteen

Er is keuze uit verschillende soorten natuursteen uit allerlei gebieden over de hele wereld. Hierdoor heeft elk stuk natuursteen zijn eigen karakter. Niemand zal hetzelfde stukje natuursteen in huis hebben. Dit maakt dit een uniek en tijdloos product. Natuursteen is een diepte-investering voor je woning, bekijk ons gamma natuursteen en neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment